Jump to content

Primary: Sky Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Secondary: Sky Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Pattern: Blank Waves Squares Notes Sharp Wood Rockface Leather Honey Vertical Triangles
Welcome to Forum Komuniti HijauKuning
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Database Forum HijauKuning telah mengalami masalah, oleh itu para forumer yang mendaftar selepas 1 April 2011 diminta daftar semula ID forum anda.
Untuk Rakan Kelab yang perlu mendaftar semula tetapi telah membuat bayaran, diminta hubungi Admin untuk bantuan.
Kami memohon maaf di atas segala kesulitan ini. Terima kasih di atas kerjasama anda
Anda juga kini boleh melayari forum ini menggunakan akaun Facebook anda tanpa perlu melalui pendaftaran atau login seperti biasa. Hanya klik pada icon Login With Facebook dan ikut arahan yang tertera.

Photo

Kaunter Pertanyaan


  • Please log in to reply
1773 replies to this topic

#1
put3ra_maxis

put3ra_maxis

    Penyumbang Dana HKC

  • Penghulu
  • 1,700 posts
Sekiranya terdapat sebarang masalah, kesulitan, pertanyaan dan apa sahaja tentang forum boleh kemukan di sini.

Sama sama kita menyelesaikanya nanti


#2
put3ra_maxis

put3ra_maxis

    Penyumbang Dana HKC

  • Penghulu
  • 1,700 posts
Kalau kita buka forum dia tak keluar window baru boleh tak?

#3
Mr.JaY

Mr.JaY
  • Rakan Kelab
  • 1,002 posts
macamana plak dgn status ahli berbayar nanti?

#4
wanhkc

wanhkc
  • Members
  • 213 posts
Okey.Assalamualaikum w.b.t.Ni haku nak tanya nak klik kat mana p ke hijaukuning punya portal.Harap masalah ini dapat diselesaikan.

Wassalam.

Dari:Pengguna Keliru

#5
iloveahmedzaki

iloveahmedzaki
  • Rakan Kelab
  • 2,532 posts
betui tuh. kalau buat bagi tak kluaq window baru kan senang. tak la penuh dekstop ni. bukan ka?

#6
zam changloon

zam changloon

    Penyumbang Dana HKC

  • Root Admin
  • 3,256 posts
Pasal aku upload gambaq aku sbg avatar tapi tak kuar... Jaybon! Hang bat cammana??? Ajaq laaaaa...

#7
pa ext

pa ext
  • Members
  • 145 posts
cam ne ngan avatar...masa register tak dak pun tempat nak boh avatar....tolon sat no

#8
admin

admin
  • Root Admin
  • 190 posts

Kalau kita buka forum dia tak keluar window baru boleh tak?


better kuar yang baru sebab dalam masa yang sama kita bleh guna function portal dan satu lagi guna forum .... mungkin rasa janggal sikit ... tapi insya Allah nanti akan besa ...

cam ne ngan avatar...masa register tak dak pun tempat nak boh avatar....tolon sat no


sila tengok kat ataih tu ... ada MY CONTROL .... yg tu function sama cam edit profile ... so kat situ complete ada semua yg hangpa nak tgk pasai porfile hangpa ... sori susah sikit ... tapi bila dah lelama terrer laa !!!

#9
evolutionVI

evolutionVI
  • Members
  • 591 posts
Aku dah daftar semula setelah yg lama bila Log In tak bole masok. Masalah dia aku dah buboh gambaq dlm Avatar dan dah tulih lokasi serta signature tp bila aku reply posting mana2 dlm portal ni, takdak pulak keluaq gambaq, lokasi dan signature.. Apa yg berlaku?

#10

  • Guests
daku ada satu soklan utk incik admin... bila lagi nak buat portal baghu? maksud daku.. hat ni dah lama nih bila nak tkaq lagi? heh heh ehh.. maghah la...maghah la...

#11
put3ra_maxis

put3ra_maxis

    Penyumbang Dana HKC

  • Penghulu
  • 1,700 posts
Akum tak kan nak kena register sekali lagi kot, semalam dah register tapi bila masuk sini kena log in baru, dah tu kalau boleh tak pa, tak bleh nak log in plak, aku regis baru baru leh masuk. cam na nak buat?

#12
put3ra_maxis

put3ra_maxis

    Penyumbang Dana HKC

  • Penghulu
  • 1,700 posts
Kalau nak delete account boleh tak.

#13
admin

admin
  • Root Admin
  • 190 posts

Akum  tak kan nak kena register sekali lagi kot, semalam dah register tapi bila masuk sini kena log in baru, dah tu kalau boleh tak pa, tak bleh nak log in plak, aku regis baru baru leh masuk. cam na nak buat?


aku rasa hang masuk teruih kat sini .. hang kena login kat portal dulu ... pastu baghu auto dia akan login kat sini jugak bila hang klik link forum ....

selalunya yg dia tak bleh masuk sini .. sebab kat portal dia tak login ...

#14
put3ra_maxis

put3ra_maxis

    Penyumbang Dana HKC

  • Penghulu
  • 1,700 posts

aku rasa hang masuk teruih kat sini .. hang kena login kat portal dulu ... pastu baghu auto dia akan login kat sini jugak bila hang klik link forum ....

selalunya yg dia tak bleh masuk sini .. sebab kat portal dia tak login ...


aku log in dari home (portal) la admin, aku clik kat forum dari portal tapi dia keluar window guest. pagi tadi ok, lepas bangun tidoq terus tak boleh. kalau aku tak log in kat portal macam mana aku dok msg kat shoutbox.

#15
put3ra_maxis

put3ra_maxis

    Penyumbang Dana HKC

  • Penghulu
  • 1,700 posts
cubaaan, cuba try test

#16
james_mani

james_mani
  • Members
  • 10 posts
pasaipa tadak link p yong4ever ka... selangorfc ka....dll .... tima kasiiihhh

#17
admin

admin
  • Root Admin
  • 190 posts

aku log in dari home (portal) la admin, aku clik kat forum dari portal tapi dia keluar window guest. pagi tadi ok, lepas bangun tidoq terus tak boleh. kalau aku tak log in kat portal macam mana aku dok msg kat shoutbox.


kalau cam tu ... len kali hang kena tengok setting cookies hang .... make sure enable cookies override ... hang tau kan nak buat gena kan ?
try tengok camana ... sebab aku dok buat tadak prob pun !!

pasaipa tadak link p yob4ever  ka... selangorfc ka....dll .... tima kasiiihhh


link tu semua ada kat portal ... tengok kat navigation tuh .. weblink ... semua forum penyokong mesia ada kat situ ...

#18
pa ext

pa ext
  • Members
  • 145 posts
admin..tolong bagitau cara nak attach gambaq kat forum ni...(supaya tak keluaq x)...megikut protokol yang betui....
aku ni lemah skit bab ni...
tolong sat no....terima kasih

#19
sub_Zero

sub_Zero
  • Members
  • 195 posts

Aku dah daftar semula setelah yg lama bila Log In tak bole masok. Masalah dia aku dah buboh gambaq dlm Avatar dan dah tulih lokasi serta signature tp bila aku reply posting mana2 dlm portal ni, takdak pulak keluaq gambaq, lokasi dan signature.. Apa yg berlaku?



sila tengok kat ataih tu ... ada MY CONTROL .... yg tu function sama cam edit profile ... so kat situ complete ada semua yg hangpa nak tgk pasai porfile hangpa ... sori susah sikit ... tapi bila dah lelama terrer laa !!!


Sedara EVO pi kat My COntrol ni... pastu boh Avatar.. boh signature.. pastu baru bleh.. tengok macam saya.... GUNA JARI PUN BOLEH... :rolleyes:

#20
admin

admin
  • Root Admin
  • 190 posts

admin..tolong bagitau cara nak attach gambaq kat forum ni...(supaya tak keluaq x)...megikut protokol yang betui....
aku ni lemah skit bab ni...
tolong sat no....terima  kasih


sebenarnya forum men'disable'kan attach gambar oleh mana-mana member ... kecuali pihak admin memberikan kebenaran atau di sesetengah topik sahaja.

ini adalah untuk mengelakkan sebarang gambar yang boleh mendatangkan masalah sama ada dari segi moral dan juga dari segi space yang kita ada ...

harap maklum ...

p/s : anda boleh upload di mana-mana image hosting di luar ... kemudian just masukkan URL dia kat sini ...




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users